Първа копка за рехабилитация и ремонт на надлезите в Смолян

27 Mar, 2018

Кметът Николай Мелемов ще направи първата копка на изпълнението на проект за 4,7 милиона лева. Старт на „Ремонт и рехабилитация на улици, тротоари, надлези, пешеходни алеи и детски площадки за подобряване на градска среда на гр. Смолян” ще се състои в четвъртък. Мащабният проект се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. Мелемов ще направи първа копка на ул.”Евридика” от 11.00 часа, а от 14.00 часа зам.-кметът инж.Мариана Цекова ще даде старт на рехабилитацията и ремонта на надлеза над ул.”Дичо Петров.”
Церемонията поставя началото на реконструкциите на улиците „Спортна”, „Беклийца”, „Евридика” и „Зорница”. Предвиждат се рехабилитация и ремонт на надлез над бул. „България” (от МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” до „ЛИДЛ”), рехабилитация и ремонт на надлез над бул.”България” (от Община Смолян до х-л „Смолян”), рехабилитация и ремонт на надлез над ул. „Дичо Петров” (до Родопски драматичен театър”, рехабилитация и ремонт на надлез над ул.”Арх. Петър Петров” (зад Общината). По проекта ще бъде изградена пешеходна връзка от ул. „Снежанка” до ул. „Добруджа” в Смолян, както и изграждане и възстановяване на детската площадка над автогарата в града.
Общата стойност на проекта е 4 772 320,46 лв., от които 4 056 472,39 лв. европейско финансиране чрез ЕФРР и 715 848,07 лв. национално съфинансиране. Договорът за безвъзмездна финансова помощ е подписан на 22 декември 2016 г. и е с продължителност до 22 юни 2019 г.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура