Кметът на девинското село Беден напусна поста си заради гурбет във Франция

20 Mar, 2018

Кметът на девинското село Беден Захари Стоилов напусна поста си и отиде на гурбет във Франция. Това съобщи кметът на Девин Красимир Даскалов. По думите му кметът на родопското село е заминал да работи там още в началото на годината и е използвал всички полагащи му се платени и неплатени отпуски. “След като те са свършили обаче, Стоилов е напуснал доброволно кметския пост и Общината е уведомила Общинската избирателна комисия, че в село Беден вече няма кмет”, посочи Даскалов.

„Кметът на Беден е заминал за Франция при свои съселяни, които от години работят там. Те са му намерили работа в областта на строителството и се оказва, че ще остане там за по-продължително време. От известно време той заявяваше намерението си да замине да работи зад граница, опитахме се да го убедим да остане в България, но той предпочете да замине“, посочи кметът на Девин.

Съпругата и детето на Стоилов живеят в Беден и все още не е ясно дали и те ще се преместят при него във Франция, информира ,,Фокус”.

В село Беден живеят между 400 и 500 души. С указ на президента на Република България Румен Радев е определена и датата за частичен избор на кмет на кметство Беден, който ще се проведе на 20 май 2018 г.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура