5 000 000 лв. за саниране на блокове в Смолян

05 Mar, 2018
5 милиона лева са одобрените средства по Оперативната програма „Региони в растеж“ за енергийна ефективност на жилищни многофамилни сгради в Смолян.
4  милиона лева от тях реално ще се вложат в строително-монтажни работи. Останалите ще се използват за енергийни и технически обследвания, строителен и авторски надзор, инвеститорски контрол, проектиране и екип за управление на проекта.
Според експерти около 10 блока ще могат да бъдат санирани по тази програма. Целта е сградите, които ще бъдат подбрани, да постигнат най-висока енергийна ефективност, да има най-много ползватели, след укрепването и санирането на блока да му се даде максимално дълъг срок на живот.
Само девет от общо 66 жилищни блока се оказаха ”недопуснати’ за саниране, става ясно от протокол, публикуван в сайта на общината. В срок от седем дни се очаква от всички сдружения на собствениците, които са допустими за финансиране, да представят посочените в протокола коригирани или подкрепящи документи в местната администрация, информира БНР.
Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура