Свлачище събори електрически стълб в Неделино и остави 300 домакинства без ток

11 Feb, 2018

Свлачище събори електрически стълб в Неделино и остави без ток около 300 домакинства.За щастие пострадали няма, информира БНР.

,,Вследствие на обилните валежи от дъжд и сняг земята тръгна надолу”, каза Севдалин Чандъров , който живее на пропадналата улица в Неделино.

 ,,Снощи към осем, девет часа пропадна стълб в резултат на свлачище на улица “Бор”, квартал “Черешките” в град Неделино. Стълбът пропадна и голямо щастие е, че по това време нямаше хора на това място. Страдаме всички потърпевши в квартала –  зимно време без ток. Много е лошо времето, продължава да вали сняг. Земята е подгизнала. Още два стълба са застрашени да паднат на същата улица”, допълни Чандъров. Екип на ЕВН е пристигнал и е изрязал проводниците, които стърчали по земята,за да няма инциденти, но електричеството още не е възстановено.
Кметът на Неделино Боян Кехайов увери, че се работи по отстраняването на авариите:
Взети са мерки. Работят екипите навсякъде, така че няма проблеми, в момента го възстановяват екипи на енергото, и в Згурово и Гарвач се обадиха, че има прекъсване на тока, но координираме действията и хората работят, така че до два часа всичко ще бъде нормализирано.
 Между 10 и 25 см е новата снежна покривка в Смолянска област. Затворени пътища в  Родопите няма. Ограничения са въведени само за товарните автомобили, които трябва да са без ремаркета през проходите Рожен, Превала и Печинско, съобщи заместник-управителят на Смолянска област Адриан Петров.
 ,,Пътищата са проходими. Туристите нямат притеснения, няма проблеми. Отново напомням на всички водачи, че, когато отиват високо в планината, трябва да имат едно наум – да тръгнат с добри гуми и с един комплект вериги, защото все пак  е планина, а ние сме все още в средата на февруари месец, когато е нормално да вали сняг”, допълни Петров.
Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура