Пострадалият при жестока катастрофа Асен Асенов е с опасност за живота

07 Feb, 2018

Състоянието на пострадалия при ужасна катастрофа Асен Асенов остава тежко, като към момента е на апаратно дишане и следващите три дни са решаващи, съобщиха от МБАЛ-Смолян, където е настанен за лечение.

„Има опасност за живота му, предвид шоковото състояние, но сме оптимисти, че нещата вървят в правилната посока. В момента е стабилен, въпреки кръвното налягане и хемоглобина, които не са в норма, но трябва да изчакаме 72 часа, тъй като състоянието му е шоково“, каза шефът на ОАРИЛ д-р Красимир Събев.

Пострадалият е с ампутиран ляв крак, а оцелелият десен крак е със сериозни фрактури и травми и в момента е на екстензия.

Ужасяващият инцидент е предизвикан от младо момиче, което губи управление над автомобила си „Фолксваген Поло”и се врязва в Асенов, точно когато бизнесмена се е качвал в джипа си Toyota Land Cruiser. Асенов е транспортиран в интензивното отделение на смолянската болница в шоково състояние и с голяма загуба на кръв. От трагедията момичето изпада в шок и припада, след което е закарана в болницата за лечение.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. Местопроизшествието е запазено от наряд по “Пътен контрол” и посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР-Смолян и РУ-Смолян. Образувано е досъседбно производство.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура