Районна прокуратура – Смолян наблюдава случая с пострадалото 5-годишно дете в Пампорово

05 Feb, 2018

Районната прокуратура в Смолян наблюдава досъдебно производство, образувано за днешния инцидент с контузено дете на писта в Пампорово, според информация от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Разследването е за причиняване на средна телесна повреда. Пострадалото дете е 5-годишно момче от Русия, което е на почивка със семейството си в Пампорово. Сигналът за инцидента е подаден на спешният телефон 112 в 12:35 ч.

„Извършен е оглед от дежурна оперативна група, уведомена е прокуратурата, започнало е досъдебно производство“, коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

По първоначални данни детето е било неумишлено блъснато от 15-годишно момче, което е карало сноуборд, уточняват от държавното обвинение. Контузеното дете от Москва е карало ски. По случая се извършват процесуално- следствени действия, предстои съдебно-медицинска експертиза относно причинените телесни увреждания на детето, информират от прокуратурата.
Пострадалото момче бе транспортирано по-рано днес към клиника в Пловдив в тежко състояние с опасност за живота. Според медици от спешното отделение в Смолян, детето е с черепно-мозъчна травма и мозъчен кръвоизлив.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура