Радослав Янков ще е българският знаменосец на зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг

23 Jan, 2018

Знаменосец на българската делегация по време на откриването на ХХІII зимни олимпийски игри в ПьонгЧанг ще бъде носителят на световната купа в сноуборда Радослав Янков, съобщи председателя на БОК Стефка Костадинова.

Церемонията с традиционния парад на спортистите ще се състои на 9 февруари на олимпийския стадион в южнокорейския курорт.

Решението е съгласувано с Янков и неговия щаб и те са приели, съобщи председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова по време на днешното общо събрание на организацията.

Радо Янков ще бъде един от 19-те български спортисти в Пьонгчанг. Той ще запише второ поредно участие на олимпийски игри. Преди четири години в Сочи родопчанинът завърши 21-и в паралелния слалом и 25-и в паралелния гигантски слалом.

Чепеларецът ще е вторият сноубордист, който ще е знаменосец на България в церемонията по откриването на игрите, след Александра Жекова във Ванкувър през 2010 г. Пред четири години в Сочи знаменосец беше състезателката в алпийските ски Мария Киркова.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура