Кметът Мелемов: Смолянчани се гордеем със 101–ви Алпийски полк и разчитаме на вас

16 Jan, 2018

Тържествена церемония по изпращането на 35-ия контингент на Въоръжените сили за участие в мисия на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганстан се проведе днес на площад „Свобода” в Смолян. В церемонията взе участие и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Пожелавам ви да изпълните мисията с чест и да се върнете живи и здрави.
Знам, че тя е отговорна и опасна, създава рискове в един район на света в който всеки ден има предизвикателство. Господин полковник, ръководител на 35-иа контингент, грижете са Вашите подчинени. Искам така, както ги повеждате , да ги върнете живи и здрави в България. Убеден съм, че подготовката, която имате е достатъчна, за да изпълните мисията. Пожелавам ви успех, лек път и всички заедно у дома да се завърнете”, каза в словото си Каракачанов.

„За мен е чест като кмет на общината да участвам в изпращането на 35-ия контингент на мисията на НАТО в Афганистан. За първи път в тази мисия участват толкова много войни от 101 –ви Алпийски полк, което е доказателство за вашата подготовка и вашите възможности. Затова смолянчани се гордеем, разчитаме и вярваме във вас.

На добър час и с нетърпение ще ви очакваме след края на мисията да се срещнем пак тук”, посочи в приветствието си кметът Николай Мелемов.

Командирът на 101 –ви Алпийски полк полковник Димитър Кацаров каза, че за първи път в Смолян се подготвя и сертифицира контингент на българската армия. Той връчи знамето на контингента на полковник Маргитин. На него от едната страна е българския трикольор, а от другата новата емблема на полка. „Поверявам ви най-ценното ,което имам –моите офицери, сержанти и войници. Пазете ги, те са моите златни момичета и момчета. Обещавам, че те ще изпълнят всички поставени задачи на мисията”, каза Кацаров на ръководителя на контингента.

Koнтингeнтът e в cъcтaв oт 158 вoeннocлyжeщи. Toй вĸлючвa нaциoнaлeн eлeмeнт, poтa зa oxpaнa, eĸип oт cъвeтници и щaбни oфицepи в щaбa нa миcиятa нa HATO. Haциoнaлeн ĸoмaндиp нa ĸoнтингeнтa e пoлĸoвниĸ Гeopги Mapгитин, ĸoмaндиp нa poтaтa зa oxpaнa e мaйop Cтeфaн Димoв, a пoмoщниĸ-нaциoнaлeн ĸoмaндиp – пoлĸoвниĸ Kaмeн Ивaнoв.

На церемонията присъстваха представители на местната власт , висши военни служители от Сухопътните войски, граждани и близки на военнослужещите.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура