Недялко Славов: През 2018 в Смолян ще бъдат реализирани много инфраструктурни проекти

02 Jan, 2018

2017 година през която работихме интензивно, е успешна от гледна точка на това, че направихме важни стъпки към реализацията на стратегическите цели за Смолянска област. Това каза областният управител на Смолян Недялко Славов.

„Положихме много усилия, не само политическия екип на администрацията, а и всички служители в нея, да се придържаме към изпълнението на предварително набелязаните цели. Ако през 2017 нямаше толкова видими резултати, то при всички положения ще видим резултати от нашата дейност през 2018 година. Ще видим как ще бъдат реализирани множество инфраструктурни проекти, основно – в пътната инфраструктура, във водоснабдителната, и подчертавам и започвам с това, тъй като проблемите в техническата инфраструктура са изключително сериозни и това налага да се полагат приоритетни усиля в тази насока. Знае се, че теренът на Смолянска област и планинският релеф предполагат затруднения в инфраструктурата и ние сме все още по-назад в реализацията на инфраструктурни проекти в сравнение например с Пловдивска област“, посочи Славов.

Той отбеляза, че немалко е постигнато през последните години за ускореното подобряване на пътната инфраструктура в областта. Славов уточни, че фокус се поставя и върху други цели от обществения живот, свързани най-вече с духовността: образованието, културата, здравеопазването – сфери в които предизвикателствата са огромни.

„Те възникват най-вече заради силният демографски натиск от това, че нашата област се обезлюдява и е голямо предизвикателство да инвестираш в качествено образование, здравеопазване, да се осигури достъп до култура за все по-малкото население в Родопите, но в крайна сметка сме длъжни да осигурим качество и в тези сфери на обществения живот. Още повече, че те са приоритетни за нашето правителство и там съм оптимист, че ще се случат много добри неща през новата година“, каза още Недялко Славов.

Той заяви също, че през 2018 година предстои да бъде въведен в експлоатация първият язовир, който се изгражда в годините на прехода за питейно водоснабдяване – „Пловдивци“. Областният управител на Смолян коментира, че ще се търсят възможности за водоснабдяване на колкото се може по-голям брой домакинства, тъй като капацитетът на самото съоръжение позволява близо 50 % от потребителите в околността да ползват чиста и качествена питейна вода, информира ,,Фокус”.

„Работим и за подобряване на комуникациите, по отношение на интернет и други важни неща за бизнеса. Аз се надявам тези подобрения в инфраструктурата да доведат до разширяване на частните инвестиции, привличане на нови и в крайна сметка – откриване на работни места като начин за задържане на хората тук, в областта, и за противодействие на тези негативни демографски тенденции“, допълни Славов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура