Детското отделение в Смолянската болница е пред закриване

28 Dec, 2017

Поради драматичен дефицит на кадри Детското отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян, е изправено пред опасността да затвори врати. За съжаление тежки заболявания и пенсиониране на лекари довеждат до невъзможност да се покрие месечният график от останалите само двама педиатри.
Ръководството на лечебното заведение гарантира добро заплащане, независимо от ниското остойностяване на педиатричните пътеки. Смолянската болница е в стабилно финансово състояние и ще осигури добро конкурентно възнаграждение, защото отговорността да се запази детското здравеопазване е много по-голяма от финансовите съображения.
Детското отделението е ремонтирано, добре обезпечено и оборудвано, с чудесни условия, с възможности за добра грижа.

,,Отправям горещ призив към колегите педиатри да се включат със своя капацитет за съхраняване на детското здравеопазване в Смолян. Бъдейки съпричастна към тежкото изпитание, през януари месец на 2018 г. и аз ще се включа в графика на отделението, за да се справим заедно с предизвикателството. Болницата се нуждае от работещи педиатри, които да покрият трайно нуждата от специалисти”, съобщава със загриженост д-р Даниела Дариткова в своя профил във facebook.

,,Проблемът е драматичен и спешен, още повече, че сме в зимен период, в който винаги заболеваемостта е по-висока. Заинтересованите колеги може да се свържат с изпълнителния директор на МБАЛ – Смолян,
д-р Марин Даракчиев на телефон: 0888248506 или да ми пишат на лично съобщение”, допълва Дариткова.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура