102 сватби в Смолян през 2017

19 Dec, 2017

С 30% се е увеличил броят на сватбите в община Смолян през 2017 г. Това каза Надя Речникова от Обреден дом – Смолян. По думите ѝобщият брой на сватбите през 2017 ще е 102, като през 2016 г. те са били 69. Според Речникова в тях се включват и пресъставените бракове, които са сключени в чужбина. Тя отбеляза, че все повече са желаещите за красиви и големи сватби с пищна украса, като дори се наемат агенции да украсят и залата на Обредния дом, което през последните години не се е случвало в Смолян. По думите ѝ младоженците вече знаят какво искат и сами организират сватбеното си тържество до последния детайл.

“Голям е интересът и към изнесените ритуали. Най-предпочитаните места за сключване на брак са красивите места в района на Смолянските езера, каскадите на Смолян на амфитеатъра в града, в курорта Пампорово и разбира се пред заведението, в което ще е сватбеното тържество”, каза още Речникова. Тя добави, че средната възраст на желаещите да сключат брак в Смолян се запазва и е около 25 – 30 години, като младите най-често изчакват да завършат висшето си образование. През годината има сключени бракове както на местни хора, така и смесени бракове на българи и чужденци, информира ,,Фокус”.

“Не са малко и подписванията, при които хора, живеещи на семейни начала с по едно или две деца, решават да официализират своята връзка”, посочи Речникова. “Вече има заявки за сватби и за следващата година. Цените на услугите засега са без промяна. За сключване на брак в залата на Оберен дом – Смолян се плаща 60 лв., за изнесен ритуал в чертите на града – 216 лв., а извън града цената е 300 лв.”, каза още Речникова.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура