Делегация от Мичуринск е на посещение в Смолян

15 Dec, 2017

Кметът Николай Мелемов прие днес делегация от Община Мичуринск, област Тамбов, водена от кмета Александр Кузнецов. На срещата бяха обсъдени възможностите за междурегионално сътрудничество и съвместна дейност в областите туризъм, култура, икономика, обмен на студенти и установяването на побратимени връзки за успешно сътрудничество.
Мичуринск е вторият по големина град в икономическо и културно развитие в региона Тамбов. Населението му е 94 хиляди души и е с добра транспортна позиция. С постановление на президента на Руската федерация, градът получава статута на научен град на Руската федерация, посочи на срещата Кузнецов.

 

Той допълни, че планират да привличат туристи не само с местни забележителности и музеи, но и с агробизнес туризъм. „Смолян е много красив град и благодаря на господин Мелемов за гостоприемството и топлото посрещане”, сподели впечатленията си кметът на Мичуринск.Мелемов представи пред делегацията приоритетите в развитието на община Смолян и посочи, че контактите между двете общини трябва да се развиват , което ще бъде в помощ на бизнеса, икономиката, културата и образованието. В края на срещата кметовете определиха срещата като ползотворна и като начало за съвместно междурегионално сътрудничество.По-късно делегацията от Мичуринск се срещна с бизнеса и неправителствени организации в община Смолян. В делегацията са и заместник -кметовете Сергей Родюков и Константин Горлов , Николай Калинов, Почетен президент на Търговско-промишлената палата за област Тамбов и Виктория Фотинова, експерт по туризъм в общината

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура