В Девин отново тече топла вода от Беденски бани

30 Nov, 2017

Водопроводът за минерална вода от Беденски бани, който аварираше на няколко пъти през последния месец, е вече ремонтиран и от началото на тази седмица топлата вода отново достига до Девин в пълния си дебит, съобщи кметът Красимир Даскалов. Припомняме, че помпите на съоръжението аварираха три пъти точно преди уикендите след нерегламентираните посегателства по крановете, инфомира actualno.com

За да няма нови набези върху трасето, от управата на курортния град ще монтират видеонаблюдение, а вече има и физическа охрана. “В момента помпите са сменени, тръбопроводът е профилактиран и водата пристига в Девин с температура от около 54 градуса и с дебит между 8,5 до 9 литра в секунда”, заяви кметът.

За некачествено изпълнение изобщо не може да се говори според Велин Колев – шеф на фирмата „Аквагруп проект“, която реализира проекта. От месец работи с пълен капацитет и общинската баня до извора на Беденски бани. Тя пък бе спряна заради препоръка на РЗИ да се монтира цистерна, чрез която да се пречиства водата в банята три пъти на ден.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура