Дариткова: Вярвам, че сме намерили подходящата фигура за здравен министър, който ще стабилизира системата

10 Nov, 2017

Най-некоректно от всичко е да се прави политика от здравеопазването, а не политика за здравеопазването. Това каза народният представител от ГЕРБ и председател на Здравна комисия д-р Даниела Дариткова по време на дебатите по оставката на проф. Николай Петров като здравен министър и кандидатурата на Кирил Ананиевпредаде ,,Фокус”.

„Темата “Здравеопазване” преобладаваше в тази зала през седмицата по ред причини. Първата причина беше бюджета за здравеопазване, който обсъждахме, който в хода на негативните коментари и политически интерпретации, някак си потъна с позитивното, а именно това, че имаме 407 млн. повече за НЗОК и 36 млн. лв. повече в Министерство на здравеопазването. Това гарантира финансова стабилност и аз остро се противопоставям на всички тези, че средствата дадени за здравеопазване са разходи, това е инвестиция в здравето на нацията“, заяви д-р Дариткова.
Вторият повод за дебат в сектор „Здравеопазване“ беше оставката на проф. Николай Петров – достоен акт, на достоен човек, за съжаление не толкова популярен във всички политически сили. Имаше интереси, които доведоха до това той да бъде дискредитиран“, заяви председателят на Здравната комисия към Народното събрание. Тя подчерта, че проблемите в сектора са и финансови, и организационни. „Вярвам, че сме намерили подходящата фигура за министър, който ще стабилизира финансово и организационно системата и ще следва програмата, начертана от това управлеине“, каза д-р Дариткова. Според нея в дебата е липсвало елемент на покаяние, защото всички са отговорни за системата на здравеопазването.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура