Даниела Дариткова: С мен не е говорено да бъда министър на здравеопазването

01 Nov, 2017

Изключително много съжалявам за оставката на министър Николай Петров, българската здравна система загуби от тази оставка”, заяви председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Моето мнение е, че трябва да има устойчивост в политиката. Една личност е важна за системата, но всъщност устойчивите решения трябва да бъдат решения на една политика, която е консенсусна, последователна, за да не се случва така, че при всяка смяна да имаме връщане назад и започване отначало. Здравеопазването се нуждае от дългосрочна визия, консенсус и устойчиви решения”, коментира д-р Дариткова.

По думите й има мантри, които се повтарят с цел политическа употреба. „Темата за търговските дрружества и лечебните заведения е една такава. Тя намери голяма популярност на един неотдавнашен конгрес. Смятам, че в политиката на здравеопазването трябва да се търси надпартийния консенсус, пише ,,Стандарт”. Тук политизирането е изключително вредно”, допълни д-р Дариткова.

“С мен не е говорено да бъда министър на здравеопазването – моята сила е в парламента, отвърна тя на въпрос за бъдещия министър. – Факт е, че вече 9 години съм в политиката и в сферата на здравеопазването. Донякъде е логично при всяка смяна на министър, аз да бъда евентуално търсена и ориентирана към поста.”

Попитана дали министерският пост трябва да бъде зает от заместник-министър Мирослав Ненков, д-р Дариткова отговори: “Този въпрос трябва да бъде зададен към премиера и правителството” ,зави д-р Дариткова. “Парламентарната здравна комисия в момента е в бюджетна процедура. За нас е важно тази процедура да мине успешно, за да гарантираме нормално функциониране на сектор “Здравеопазване” следващата година”, допълни д-р Дариткова.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура