В смолянско село протестираха с искане за ограничаване на скоростта

30 Oct, 2017

Жители на смолянското село Подвис се събраха пред сградата на кметството в знак на протест за неправилното изпреварване и ограничаване на скоростта в селото, през което минава главният път Смолян – Мадан, Рудозем, Златоград и южната ни съседка Гърция, информира БНР. Местните хора настояват за взимане на спешни мерки от институциите, каза Росица Лулчева от протестиращите.

 “Исканията основно са ни да бъде ограничена без значение по какъв начин скоростта и неправилното изпреварване в самото село. Дали с легнали полицаи, дали с камера, дали с постоянно присъствие на патрулна кола, почти през целия ден има патрулна кула тук и движението е много спокойно в самото село. Със знак е ограничено движението през селото, има пешеходна пътека, осветено е, но никой не спазва това ограничение, защото доста е дълга правата отсечка и всеки използва това нещо и изпреварва. Има доста подадени сигнали към 112. Има подадени сигнали към другите институции, но до момента няма резултат.

Единствено позволиха на кмета да освети тази пешеходна пътека и надписи сложиха. Шофьорите въобще не спазват ограничението на скоростта. Ако не се вземат адекватни мерки за ограничаването на скоростта и за неправилното изпреварване, ще планираме нов протест“, допълни Росица Лулчева.
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура