Няколко пожара са горели през почивните дни в Смолянско

23 Oct, 2017

За няколко пожара  през почивните дни в Смолянско съобщавя пресцентърът на ОД на МВР.

На  21.10.2017 г. в 08:40 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в сухи треви в местност „Котлийски дол“, собственост на ГПК – Средногорец. Предполагаема причина – небрежност при боравене с открит огън. Спасена е  смесена гора 150 дка и една сграда в близост до пожара. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Смолян. В гасителните действия участвали 2-ма служители на ГПК – Средногорец и 4-ма доброволци.

Същия ден около 15:40 ч. в Смолян на ул. „Станевска“ е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви, собственост на 70-годишна жена. Предполагаема причина:         небрежност при боравене с открит огън от собственичката. Пожарогасенето е извършено от служители на РС ПБЗН – Смолян.

Няколко минути по-късно, около 16.00 ч. отново в Смолян на ул. „Васил Райдовски“ е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви, собственост на 50-годишен мъж. Предполагаема причина за пожара: изхвърлена незагасена цигара. Пожарогасенето е извършено от служители на РС ПБЗН – Смолян.

На  21.10.2017 г. около 11:20 ч. в Златоград на ул. „Миньорска“ е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви, частна собственост. Предполагаема причина за пожара: небрежност при боравене с открит огън от собственика. Пожарогасенето е извършено от служители на РС ПБЗН – Златоград.

На 22.10.2017 г., около 13.05 ч. в с. Любча, местност „Илясков чучур“, общ. Доспат е възникнал пожар в горски фонд, собственост на ДГС-Доспат. Предполагаема причина е изхвърлена неизгасена цигара. Унищожена е  1 дка иглолистна гора. Спасени са 200 дка иглолистна гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от три екипа на РС ПБЗН – Доспат. Помощ са оказали: десет жители на с. Любча; водоноска на общинска администрация Доспат с двама доброволци от ДФ „Бор“; седем служители на ДГС-Доспат.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура