20 автори представят 70 фотоса от „Планината на Орфей” в КДК

18 Oct, 2017

В  Изложбена  зала  ” Петър Стайков ” на КДК, тази вечер,  бе открита  фотоизложба  от пленера  “В планината  на Орфей ” в рамките на  Есенен фотосалон – Смолян. „ Благодаря на община Смолян без чиято  подкрепа и помощ нямаше да реализираме тази изложба, както и на гостоприемството на КДК”, съобщи при откриването й  популярният  фотограф Сашо Сарандалиев. Той посочи, че в нея  участват  22 автори с  над 70 творби,  представящи   творчеството на фотографите от  Смолян през годината . „За първи път толкова много. В експозицията са включени фотоси от четирите фотоклуба. В Смолян винаги е имало и ще има добри фотографи”, посочи още Сарандалиев.

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави фотографите като им пожела да се множат творбите и успехите им. Тя връчи на Сарандалиев и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов. В него се казва: „ Хубаво е когато творческите личности на Смолян успяват да реализират идеите си. Вие продължавате добрите традиции на фотографската гилдия в нашия град- да представяте на публиката интересни и вълнуващи снимки на заобикалящия ни свят и многоликия живот. Да се вдъхновиш от Планината на Орфей е съвсем естествено, но да превърнеш това вдъхновение в произведение на изкуството и творчески продукт – за това трябва талант. Желая ви да сте живи и здрави, прекрасно настроение и отворена душа за всичко хубаво около нас.”

Изложбата  се посвещава  на  105 години  от Освобождението на  Родопите и  Празника на  Смолян .  Любителите на фотографското изкуство могат да я посетят до 31 октомври т.г.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура