Кметът на Девин: Започват пробите за пускането на минералната баня в Беденски бани

13 Oct, 2017

Започват пробите за пускането на единствената в региона обществена баня с минерална вода в Беденски бани, съобщи кметът на Девин Красимир Даскалов в социалните мрежи.Той заедно със своя заместник извършиха проверка на строително монтажните работи на обекта.
Въпреки известното закъснение, породено от лошите метеорологични условия преди две седмици, основните дейности са пред приключване. Положена е специална термоустойчива тръба от шахтовия кладенец, през цистерната и от там до басейна. Според Даскалов в момента се прави профилактика и основно измиване на цистерната, след което ще се пристъпи към 72 – часови проби.
“Надяваме се следващата седмица да поканим служители от РЗИ – Смолян, за да бъдат взети проби, те да отговарят на хигиенно санираните норми и банята отново да заработи”, казва още кмета на Девин. 
Банята в Беденски бани беше затворена след жалба до РЗИ – Смолян.
Новият начин на функциониране на банята ще доведе и до възможността тя да се ползва по – дълго време през деня, с което повече нуждаещи се граждани ще могат да се възползват от лековитата мощ на Беденската минерална вода.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура