Кметът Мелемов се допитва до съгражданите си по важни теми

04 Oct, 2017

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Искам да се допитам до вас относно две мои докладни записки. Внесъл съм за повторно гласуване на 6-ти октомври в Общинския съвет, след като веднъж опозицията БСП/КРОС отхвърли без убедителни аргументи, следните предложения:

1.Да се продадат чрез публичен търг с тайно наддаване два етажа в т. нар. Клуб „Журналист“, намиращ се на Стария център. Сградата е строена 1951 г. Общината няма потребност от нея, доста дълго време тя не се ползва и се руши. Ако й се намери стопанин, смятам че ще е добре за общината, защото ще осигурим приходи. Отделно, ще се разкрият нови работни места. Ще се обнови самата сграда, която е с гредоред , доста остаряла и компрометирана. (Вижте подробности в самата докладна записка). Опозицията – КРОС и БСП, казват за нея: „Не я продавайте. Тя е знакова сграда, трябва да си остане на общината“. Но бившият Пионерски дом също е знакова сграда и откак стана собственост на Варненския свободен университет всички виждаме положителната промяна в нея.

2.Да се отдаде под наем паркингът пред хижа „Студенец“ на Пампорово. Предлагаме го срещу 1600 лева месечен наем чрез публично оповестен конкурс (може да видите докладната). Ако отново не ни позволят да проведем търг, мястото няма да се чисти от сняг през активния ски сезон в курорта, а колите ще бъдат паркирани край шосето.
За мен вие сте мерило за това дали правилно постъпвам. С огромно желание бих разчитал и на опозицията, ако тя беше конструктивна. Очаквам мненията ви с интерес.

Николай Мелемов – Кмет на Община Смолян

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура