Смолянско ченге стана полицай на годината

01 Oct, 2017

38-годишният Райчо Свиленов от ОД на МВР-Смолян победи в 25 юбилеен Национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2017”, който се проведе днес в Стара Загора. Втори и трети се наредиха Лъчезар Близнаков-СДВР и Васил Бакалски ОД на МВР Смолян. В отборното класиране първото място бе завоювано от ОД на МВР – Смолян, втори се наредиха от ОД на МВР в Габрово, а трети – Добрич.

В надпреварата участваха 62 младши автоконтрольори от всички областни дирекции на Министерството на вътрешните. На паркинга на парк „Артилерийски” в града на липите униформените премериха сили в 5 дисциплини, предаде БНР.

58 мъже и 4 жени, бяха подложени на теоретичен изпит по специализирана подготовка върху нормативните актове, свързани с работата им. Дисциплината “Оказване долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортни произшествия” беше в две части – теория и практика. На три полигона се проведоха демонстрации по майсторско управление на мотоциклет и автомобил, а на стрелбището полицаите показаха и стрелковите си умения с късо оръжие.

По утвърдила се в последните три години традиция и сега, успоредно с надпреварата, се проведе и Седмицата за превенция на детската пътна безопасност (25.09 – 01.10), като Денят на превенцията съвпадна с Националния конкурс „Пътен полицай на годината”.

В Деня на превенцията Пътна полиция и партньорите от Академията на Министерството на вътрешните работи, Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти, Областното управление на образованието – Стара Загора, отдела за закрила на детето при Дирекция „Социално подпомагане” – Стара Загора, ДИДАСКО, мотоклуб MC Free Wind Riders, автомобилен Ретро клуб Стара Загора раздадоха превантивни материали и организираха изложба на детски рисунки, забавни занимания, и демонстрираха технически средства.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура