Борисов в Девин: За Родопите се дават средства, които до сега не са давани

16 Sep, 2017

На пръв поглед не е много това, което сме дали за този регион, каза Бойко Борисов при откриването на топлопровод за минерална вода в Девин. “До сега пускахме фалшиви новини. Водата си бе от чешмата, а уж минерална”.

 

Сега спокойно можем да поканим хора от цял свят в Девин, за да видят не само природата, а и да се лекуват с тази вода. Надявам се бизнесът да вдигне и заплатите. В цялата страна те скочиха с 11%, нека тук са 30, продължи Борисов.

 

Ще ви оправим и пътя – Михалково – Кричим. Входът на Девид ще се асфалтира, продължи той. “Тук кметовете са 5 от ГЕРБ и 3 от ДПС, като няма от БСП как да им дадем? Ще отпуснем 600 млн лв за образователна структура. Тук има училища и детски градини, които се нуждаят от това. Какво и останалите населени места в региона. Много лесно е да намериш една пожарна и да кажеш, че се отваряла ръчно. Вижте по правителство – колко пари са давали за Родопите, отсече Премиерът.

 

5 години съм гасил пожари с мушама и пластмасова каска, а сега колко нови коли им купихме само?, каза той от сцената и добави по-късно: Асфалт не се яде, но вижте колко хубаво се пътува по пътищата. Сега ще кажат, че и училища не се ядат.

 

Заради вас, спряхме и хорото, каза той по-късно на журналистите, които се събраха около него. “Факт е, че за Родопите се дават средства, които до сега не са давани. Във вторник са училищата, а в сряда земеделието. Няма да ви разкрия повече, защото журналистите в София няма да има какво да пишат, а и министрите също искат да ги видят”, заяви Борисов.

 

Искаме на всички да вдигнем заплатите, но първо трябваше да вземем пенсиите. Трудно е някой пожарникар да излезе и да ми каже – гасил съм повече пожари от Борисов. С пластмасова каска, бризентова мушама и ботуши като градинарите. Дефламол вземахме от една тенекия. Имахме само една модерна кола, чъкахме отстрани и й ритахме гумите. Карахме ЗИЛ и “Шкода”. Ако сега ги кача на тикава – няма да могат да пуснат вода, каза Борисов.

 

Има също и санитари, медицински сестри, учители. Така, че моите уважения към пожарникарите, каза още Премиерът.

 

Винаги съм пожелал успех на всеки, който иска да прави партия. Ще види колко е трудно. Това са хиляди общински съветници. Кметове, заместник кметове, началници на агенции и др. Откъде ще вземе хора? Ще внесе ли. Един да те издъни и с месеци се обясняваш. Но успех, коментира Борисов по повод влизането на Слави Трифонов в политиката, пише ,,Стандарт”.

 

Какво е направила Доря Янкова, че да говорим за нея? Разпродаде Пампорово и натрупа 16 млн. дълг на общината, попита Борисов.

 

Той бе категоричен, че хората сами не трябва да искат нови избори. “Сега има ръст на икономиката с 4%, после знаете какво идва, завърши министър-председателят.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура