Петиция „Заедно за децата на шампионите“ започна в Смолян

14 Sep, 2017

Кампания, целяща подпомагането на децата на починали олимпийски медалисти стартира в Смолян. В интернет вече тече петиция, която всеки желаещ може да подкрепи. Инициатори на кампанията са шефката на Българския червен кръст в Смолян Мария Делева, спортисти и приятели на шампиона Величко Чолаков.

Електронното събиране на подписи е създадено в подкрепа на децата на шампионите Величко Чолаков и Милен Добрев. И двамата напуснаха този свят на 35-годишна възраст. Чолаков има син и дъщеря, съответно на 9 и 5 години, а Добрев – син на 8 години.

Двамата получаваха пожизнена месечна премия по Закона за физическото възпитание и спорта, която се отпуска за олимпийските медалисти, прекратили активна състезателна дейност. След смъртта им, децата, освен че остават сираци, остават и без доходите от пенсиите на бащите им, информира ,,Дарик”.

С кампанията искаме да помогнем не само на техните деца, но и на други, които са в тяхната ситуация. Според нас трябва да се промени Закона, с което да се даде възможност за отпускане на пожизнената пенсия на ненавършилите им пълнолетие деца, като тя да се изплаща до 18-годишна възраст“, коментират инициаторите на електронната подписка.

За по-малко от денонощие петицията вече е подкрепена от стотици хора от цялата страна.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура