Пампорово-Мечи чал отчита ръст на туристите с 25% през летния сезон

08 Sep, 2017

Пампорово-Мечи чал вече отчита предимствата от развитието и като единна лятна дестинация, коментират от “Пампорово” АД. Свързването на двата курорта през лятото създаде общия велопарк Пампорово-Мечи чал с 50 км дължина на трасетата за колоездачи. Увеличението на туристическия поток през лифтовете в Пампорово за най-ваканционния месец – август, е близо 25%.

За първа година лифтът “Мечи чал” в Чепеларе е в движение и през летния сезон, което доведе осезаемо повече туристи в родопския град, посочи Даниела Сивенова, експерт в Туристическия информационен център.

Наблюдава се осезаемо повишение на интереса на туристите към обединения курорт, каза Таня Маринова, директор “Маркетинг и реклама” в “Пампорово” АД. И през летния сезон се предлагат общи лифт карти за Пампорово и Мечи чал, както и възможност за комбиниране на билетите за лифт в двете зони, пише investor.bg

В Пампорово през лятото преобладават българските клиенти, а от чуждестранните – гръцки и турски. През този летен период се откроява още по-силно тенденцията за предимно неорганизирани туристи, които сами резервират онлайн почивката си, уточняват от дружеството.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура