Започва Националният фолклорен фестивал в Неделино

01 Sep, 2017

Неделинският двуглас отново ще завладее сърцата на хиляди. В рамките на три дни Родопа планина ще се оглася от уникалния български фолклор.
На 1, 2 и 3 септември в един от най-красивите градове на България ще се проведе за шестнадесети път Националният фолклорен фестивал с международно участие. Хиляди родопчани и гости на Неделино ще могат да усетят духа, емоцията, красотата и величието на Родопа. На сцената в Неделино ще се качат хиляди изпълнители от цялата страна, групи от чужбина, които да покажат, че музиката може да обединява. Групите, които ще се изявяват са над 80.

Освен това, в празничната програма за днес са включени концерти на Виевската фолк  група, Емилия и Криско. В събота, когато ще е и официалното откриване на фестивала, ще има изпълнения на Филип Синапов, оркестър „Канарите“, Орлин Горанов и Джена. В неделя, ще има концерт на Ангелина Милева и танцова фармация „Антик“, на сцената ще са още Миро, Алисия и гръцката звезда Йоргос  Ясемис, като празничната програма ще приключи със светлинно шоу.
Със  „Златен плакет на община Неделино“  ще бъде връчен на ректора на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в  Пловдив проф. Милчо Василев. Наградата се присъжда  за принос и заслуги за популяризирането и утвърждаването на Неделинския двуглас, предаде ,,Дарик”.

Златният плакет ще бъде връчен на проф. Милчо Василев в събота, по време на официалното откриване на Националния фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура