Като холивудска звезда посрещат Владо Карамазов в Смолян

24 Aug, 2017

Над 60 доброволци се събраха, за да участват в сцена от сериала, който вече няколко седмици се снима в Смолян. Сред тях се открояваше революционният патос в гласа на Васил Банов, пише „Монитор“. Големият актьор е в родопския град вече трета седмица за снимките на „Дяволското гърло“, а вербалният му сблъсък с местните пред очите на полицията бе част от поредната сцена на криминалето. В него Банов скача в кожата на прокурор Димитър Чанов. Доброволците, пожелали да усетят тръпката на киното, изразявайки публично недоволството си, бяха строени пред каскадата на площада още в ранни зори. Сред хората цареше почти празнично настроение заради факта, че в града им се случва нещо толкова голямо като културно събитие и те са част от него.

 

 

 

Като холивудска звезда в Смолян посрещат и Владо Карамазов, който в проекта на Dream Team играе ролята на ченге, разследващо серия зверски убийства в Родопите. Една от най-харизматичните „мечки“ на българския театър вече снима опасна каскада по ски пистите в Пампорово и се срещна с представители на Гранична полиция, за да почерпи ноу-хау за героя си.

Започвам да си мисля как желая да имам малка къща на някое планинско било, да ходя там за седмица-две сред боровете, да пуша лула на люлеещ стол, да усещам миризмата на вековните борове и да се наслаждавам на тишината. Май така се виждам на старини. Дотогава ще обикалям из Родопите и ще търся моето място. И ще го намеря“, призна във Фейсбук Карамазов.

С Евтим Милошев, с който се стиковаха като добър тандем борейки комари с размер на врабчета и игри на глада в няколко сезона на „Сървайвър“, снимали демо за „Дяволското гърло“ още миналото лято. Избират едно от Смолянските езера, които и сега са сред топ локациите на проекта редом до Орфеевите скали, връх Снежанка, обсерваторията и планетариума в града. Слагайки бронежилетка и задължителния за сексапила на един тв детектив аксесоар – тъмните очила, Владо ще попадне в опасна близост както с местните социопати, така и с Теди Духовникова. Героинята на Духовникова е следовател, пратена от София, за да му помага в разплитането на мистерията. Сюжетът на „Дяволското гърло“ не е базиран на реални събития, но в него има всичко, което гъделичка интереса на редовия зрител – криминални случаи, любов, отмъщение, значими социални теми, каквито са бежанският въпрос, съжителството на различни етноси на една територия, магическата сила на планината. Очаква се сериалът да дебютира в ефира на Нова тв през пролетта.

 

 

Снимки: ,,Монитор”

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура