Кметът на Смолян Николай Мелемов е победител в Кмет на месеца за юли

01 Aug, 2017
  1. Конкурсът “Кмет на месеца” за юли приключи. Градоначалниците на общините Плевен, Смолян и Костинброд се поздравиха с победа на тема “Духът на Левски”.През юли читателите имаха възможността да гласуват за своя фаворит според това доколко общината запазва духа на националния ни герой Васил Левски по повод 180-годишнината от рождението му. Конкурсът се организира от портала на българските общини КМЕТА.bg.В категорията Голяма община – с население над 50 000 души се състезаваха Перник, Хасково, Плевен, Карлово и Благоевград. Победител е Георг Спартански, кмет на Плевен, който получи 39.74% от гласовете. По повод честванията на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, рекорден брой участници – 264 човека, се включиха в 23-ия Национален поход „По стъпките на Апостола”. Община Плевен подпомага реализацията на тази инициатива от 2001 г. и е неотменен партньор на организаторите през годините. Второ място читателите ни отредиха на кмета на Благоеград Атанас Камбитов (25.64%), а бронзът е за кмета на Карлово Емил Кабаиванов (17.95%). Четвъртото място е за кмета на Перник д-р Вяра Церовска, последвана от градоначалника на Хасково Добри Беливанов (5.13%).
    При общините с население между 20000 и 50 000 титлата „Кмет на месеца” с голяма преднина грабна кметът на Смолян Николай Мелемов, който получи 46.15 на сто от гласовете. Смолян отбеляза тържествено 180-годишнината от рождението на Васил Левски с поднасяне на цветя пред Паметника на борците за свобода и паметната плоча на Илия Белковски – съратник на Левски. В читалище „Кирил Маджаров” се проведе тържествено събрание- концерт, а ППМГ „Васил Левски” поднесе венци пред паметника на Апостола на свободата. На второ място е кметът на Ловеч Корнелия Маринова с 21.79%. Трети е Кирил Котев, кмет на Сандански. Четвъртото място е отредено на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев (7.69%), а последното място е за кмета на Дупница инж. Методи Чимев (3.85%).
    Състезанието при малките общини – с под 20 000 жители, с цели 84.73% от гласовете на нашите читатели спечели кметът на Костинброд Трайко Младенов. За честванията на 180-годишнината от рождението на Васил Левски общината проведе редица мероприятия. В града бе поставен билборд с лика на Апостола и Шияковския манастир. Монтирани бяха и няколко нови указателни табели към манастира, които представят на посетителите маршрут през града, както и директно от “Ломско шосе”. На второ място е кметът на Левски Любка Александрова (6.49%), следвана от кмета на Каварна Нина Ставрева (3.44%). Четвърто и пето място с равен процент гласове (2.67%) си поделят кметовете на Кресна и Берковица Николай Георгиев и Милчо Доцев.
    /kmeta.bg/
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура