Кметът Мелемов назначи 17 младежи на работа в Община Смолян по проект „Обучение и заетост за младите хора”

11 Jul, 2017

Кметът Николай Мелемов назначи 17  младежи, които  започват работа в община Смолян по проект „Обучение и заетост за младите хора”. Преди началото на първия им работен ден, градоначалникът се срещна с тях. Мелемов им пожела успешна реализация, да натрупат професионален опит и развият трудовите си качества. Кметът поясни на младежите, че продължителността на проекта е 6 месеца. 10 от тях са назначена на длъжността технически организатор, а 7 са поддръжка на пътищата.

Община Смолян  подаде  заявка за 30 работни места по тази схема, която  беше предоставена за разглеждане и одобрение на Областната комисията по заетост, съобщи секретарят Смолян Момчил Николов.  22-ма са   отговаряли на условията по програмата, а 17 от тях сключиха договори с общината.

Проектът е  по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M90PO01-1.005.001 “Обучения и заетост за младите хора“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от ЕС, чрез Европейския социален фонд и Инициативата за младежка заетост.

Целта на проекта е да се улесни прехода от образование към заетост за безработни младежи, които ще получат първи или нов шанс за работа, нови или усъвършенствани професионални знания и умения, придобити на работното място, както и придобиването на професионална квалификация и ключови компетентности.

Да припомним, че през 2016 г. по същия проект бяха назначени 81 младежи.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура