„Родопски хайдути” организират протестно бдение в Смолян

08 Jul, 2017

Младежкото патриотично сдружение „Родопски хайдути” организира днес в Смолян протестно бдение „Не на циганския терор и своеволия!”, съобщават от организацията. То е предвидено  от 18,30 до 20 ч,  като сборният пункт е “Хаджичоневата къща” , предаде Дарик.

Повод за протеста е сбиване в града, при което двама роми от Хасково счупиха черепа на млад мъж, членуващ в „Родопски хайдути”. Контузеният Георги К. в момента е настанен за лечение в болница в Пловдив в тежко състояние с няколко счупвания на черепа.

Инцидентът е станал в кв. Устово в Смолян. Двама мъже на 21 и 23 г. нанесли побой с дървени тояги на 27-годишния Георги К. в четвъртък . Повод за сбиването станала сцена, при която мъжете от Хасковско се опитали да спънат момиче от квартала. Георги защитил девойката и нанесъл няколко юмручни удара на мъжете. Двамата се върнали по-късно с тояги, които стоварили върху Георги.

Побойниците са задържани в полицейски арест и срещу тях е образувано бързо производство. Нападателите не живеят в Смолян, те са пристигнали за обучение в един от заводите в града. Срещу двамата е повдигнато обвинение за хулиганство с особена дързост и нанасяне на средна телесна повреда, информират от Районната прокуратура в Смолян.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура