Популярният актьор Мариан Бачев и неговите млади таланти гостуват на Смолян

02 Jul, 2017

Популярният актьор Мариан Бачев  и ръководената от него и съпругата му Милена Видер Театрална работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт” гостуват на Смолян. Във вторник, 4 юли,  младите актьори ще представят в РДТ „Николай Хайтов” от 17,30 два спектакъла – „Крушата Рагаца” по Станислав Стратиев  и „Филмирана провинция”,  драматизация по разкази на Чудомир.

На въпроса защо е избрал Смолян за своя проект, Бачев отговори:

„Играл съм на сцената на РДТ „Николай Хайтов“ много пъти. Първото ми участие тук е през 2002 г. , когато беше представена постановката на младия тогава режисьор Деян Пройковски (понастоящем директор на Македонския народен театър в Скопие) „Лазарица” от  Йордан Радичков по проекта „Балканите четат Радичков” на Фондация „Сцена Балкани”. Автор и художествен ръководител на проекта беше покойният вече  проф. Крикор Азарян.

След това като гост-актьор съм участвал в много постановки. През 2007 завърших  магистърската си програма в НАТФИЗ „Мениджмънт в сценичните изкуства“ и бях две години PR на РДТ „Николай Хайтов”.

Оттогава съм влюбен в Родопите и тук винаги се чувствам като у дома си.  Преди години се кръстих в храм „Св.Висарион Смоленски” , разказа актьорът.

Независимо, че от 2007 г. е  в „Шоуто на Слави”, работата му като театрален актьор не спира. От  2015 г. е и  театрален педагог. С жена му Милена Видер  създават   Театрална работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт”. В нея има 44 деца от 7 до 17 години, разделени в три групи. В момента в Смолян е  групата от 12 до 17 години.  „Седмица ще изкараме в Смолян с любезното съдействие на кмета Николай Мелемов, гостоприемството на Конака в кв.Райково и Родопския драматичен театър. Тук ние ще осъществим финален етап, с който ще закрием този сезон. Реших да доведа младите артисти от София в истински театър, където, за моя огромна радост, всички ни посрещнаха радушно. Благодаря и на моя колега Адриан  Петров, който ми помогна много. Участието ни на театрална сцена ще бъде тест за нас, защото през август ще се представим на първото ни международно турне в Битоля /Македония/ на Детския Международен Театрален Фестивал „Битолино“ 2017.

Каня прекрасната смолянска публика да посети двата спектакъла на нашите деца – вярваме, че искрено ще се забавляват”, каза още Мариан Бачев.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура