Стотици колоездачи в Пампорово-Мечи чал за Пампорово Байк Фест

23 Jun, 2017

Този уикенд в Пампорово-Мечи чал ще бъде даден официален старт на летния туристически сезон в курорта. Голямо международно състезание от клас 1 и безплатни лифтове в съботния ден, са само част от изненадите, които подготвят организаторите.

Над 150 човека от 7 държави ще участват в състезанията, които ще са основния акцент през уикенда. След двегодишна пауза Пампорово отново е домакин на състезание по спускане от най-висок ранг и се завръща успешно в календара на Международния колоездачен съюз.

На 24 юни, събота, всички гости на Пампорово и Чепеларе, ще могат да ползват лифтовете безплатно и да се включат в най-различни развлекателни активности и игри. В 10:00 на долната станция на лифта в Чепеларе, ще има среща с всички желаещи да се включат в панорамен пешеходен преход от Мечи Чал до Пампорово, а в 13:00 ще имат възможност да се разходят по новия фамилен пешеходен маршрут от кулата Снежанка, през панорамна площадка „Три Планини“ и Орфееви скали.

През целия ден на плац Студенец ще има музика, ароматен билков чай, вода и енергийни напитки от Monster Energy, а под специално обособената шатра на Пампорово, гостите на откриването ще могат да се включат в различни игри с награди. Организаторите отправят специално предизвикателство за събиране на билки в района, а някой от колоездачите ще може да се сдобие със сезонна лифт карта за Пампорово – Мечи чал.

Пампорово Байк Фест се провежда паралелно с откриването на сезона и за трета поредна година в него се включват стотици колоездачи от страната и чужбина. Тази година Велопарк Пампорово зарадва всички любители на планинското колоездене с над 35 километра перфектно подготвени трасета с различни нива на трудност, а с заработването и на лифта в Чепеларе зоната се увеличава почти двойно, пише sportal.bg

Тази година маркировката в курорта е изцяло подновена, като са добавени още много нови табелки, с които без проблем гостите на Пампорово и Чепеларе, ще могат лесно да се ориентират и винаги да бъдат на прав път.

Велопарк Пампорово – Мечи чал ще работи от всеки ден до 17 септември, а на място всеки ще може да се възползва от различни предложения за лифт карти, билети с няколко кратни преминавания, семейни билети и други. Допълнителна информация може да бъде намерена на www.pamporovo.me и www.pamporovo.bike.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура