Очакват ръст на турски туристи в Смолян след пускането на полетите Бурса-Пловдив

20 Jun, 2017

Очаква се да има ръст на турските туристи в Смолянско, след като бъдат пуснати редовните полети от Бурса до Пловдив. Това заяви генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, по време на срещата си с кметът на община Смолян Николай Мелемов, предаде ,,Дарик”.

Ергани посочи, че е необходимо да се даде тласък на развитието на туризма, културния обмен, социалните и икономическите връзки между двата народа. В тази връзка благоприятно за развитието на туризма ще се отразят полетите от Бурса до Пловдив, които съвсем скоро ще стартират.Кметът Мелемов обясни на Генералния консул, че поддържаме много добри ползотворни контакти и сътрудничество с побратимените ни градове – Ялова и Пендик.

Градоначалникът обясни на дипломата, че още като депутат и сега като кмет продължава да лобира за облекчаване на визовия режим между двете страни, защото Пампорово и Смолян са атрактивни туристически дестинации за турските туристи.

Дипломатът сподели, че и връзките между двете правителства са много ползотворни и това ще се отрази позитивно на междусъседските отношения на България и Турция. „Може да се постигне още много и ние искаме да се развиваме заедно със своите съседи“ – каза още генералният консул и добави, че пътят към това минава през добро сътрудничество.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура