Смолянчанката Силвана Чаушева официално подписа с италиански волейболен гранд

05 Jun, 2017

Смолянчанката Силвана Чаушева официално подписа договор за следващите две години с елитния италианския волейболен клуб Унет Ямамай (Бусто Арсицио) и напуска шампиона и носител на купата на България от Марица (Пловдив).

22-годишната Чаушева, която играе на поста посрещач, впечатли ръководството на тима от Апенините в срещата с Марица от турнира за купата на CEV в края на януари в Пловдив, когато тя реализира 19 точки за успеха с 3:2 гейма.

Ямамай все пак продължи напред след успеха с 3:1 гейма в първия мач, а впоследствие достигна до финала на турнира, който загуби от руския Динамо (Казан).

От известно време медиите тиражират интереса към нападателката, който има от страна на отбора, изправил се срещу Жълто-сините през януари в европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ, но сега вече двегодишният договор на Чаушева е факт, пише Gong.bg

След загуба с 1:3 в Бусто Арсицио, Марица успя да надвие италианския гранд с 3:2 пред три хиляди зрители в реванша в зала Колодрума с 19 точки от Силвана. Това не беше достатъчно за пловдивчанки да продължат напред за Купата на ЦЕВ, но явно играта и младостта на 21-годишната тогава смолянска волейболистка е впечатлила ръководството на Ямамай за да и предложат условия, на каквито не може да откаже. Ямамай продължи напред в надпреварата и достигна до финала на турнира, в който загуби от руския Динамо Казан.

 

Снимка: SportenPlovdiv.com

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура