Жителите на село Загражден ще блокират пътя Пловдив – Смолян на 4 юни

29 May, 2017

Жителите на село Загражден излизат на протест на 4 юни, ще блокират движението на пътя Пловдив – Смолян, заяви пред Радио „Фокус” – Смолян кметът на село Загражден Венцислав Шишков. По думите му, инициатори на протеста са Инициaтивeн ĸoмитeт, пoдĸpeпeн oт Cдpyжeниe „Гopди Зaгpaждeнци”, а причината за него е, че жителите близо 60 години чакат пътят Загражден – Белица да се довърши. Протестът е предвиден за 4 юни oт 11.00 часа с блoĸиpaнe нa пътя Пловдив – Смолян в paйoнa нa paзĸлoнa зa Лъĸи.
Шишков обясни, че експерти от Aгeнция „Πътнa инфpacтpyĸтypa“ са направили обиколка на въпросния път, като тази в четвъртък, 1 юни, комисия отново ще бъде на проблемния участък, за да се реши какви действия ще се предприемат.
„Фокус” припомня:
Преди години пътят бе затворен заради резервата „Кормисош”. Поставени бяха бариери и хората, за да стигнат до Асеновград, обикаляха през Рожен. От Загражден до Асеновград пътят е дълъг 58 км, а през Рожен – е 200 км, затова този път е много важен за жителите на Загражден и околните села, пише ,,Фокус”.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура