Недялко Славов официално встъпи в длъжност като областен управител на Смолян

15 May, 2017

Днес Недялко Славов встъпи в длъжност като областен управител на област Смолян, след назначаването му с решение на Министерски съвет от редовното заседание, проведено на 10 май 2017 година. Той е първият областен управител на Смолян, повтарящ мандата си, което само по себе си е прецедент в годините на прехода.

Славов приветства народните представители, кметовете, представителите на държавни институции, политически партии, служителите от Областна администрация, гостите, представителите на местни и национални медии, дошли да уважат този тържествен момент. „Отказах се от позицията си като народен представител и се връщам в изпълнителната власт, първо, защото тук се чувствам по-полезен, второ, защото съм в ежедневен контакт с хората и мога да чувам техните болки и радости, и най-вече, защото вярвам в успешната реализация на много добри начинания и важни проекти, по-голямата част, от които започнахме именно по времето на нашия предишен мандат. Виждам и много възможности за региона и ви уверявам, че ще вложа цялата си енергия, контакти и опит те да бъдат оползотворени. Връщам се натоварен с много повече доверие и отговорност.”

Той изказа специални благодарности към Областната структура на Политическа партия ГЕРБ, затова че високо оцени работата на неговия екип и категорично и единодушно го номинира отново за поста областен управител. Благодари на министрите от коалиционното правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти за решението да бъде назначен за областен управител. Отбеляза, че за него е чест да бъда за трети път част от екипа на премиера Борисов. „Уверявам ви, че и занапред ще търся начин правителствените решения да бъдат привеждани в изпълнение по най-полезния начин за хората в региона.  Ще търся всяка възможност, с подкрепата на всички представители на местната, изпълнителната и законодателната власт, във фокуса на правителствената политика да решаваме проблемите на родопчани, без оглед на социален статус, религиозна или политическа принадлежност.”

Славов посочи някои от основните приоритети на правителството: „Основните политики на коалиционното правителство между ГЕРБ и Обединени патриоти ще бъдат в сферата на образованието, здравеопазването, социалната политика или онези сфери, които дават нематериален принос към качеството на живот, върху които има много какво да се прави, както и да се надгражда. Но ние ще продължим и със  сериозна инвестиционна политика, осъзнавайки, че регионът има крещяща нужда от инвестиции в пътища, водоснабдителни системи, комуникации, ясно осъзнавайки, че хората очакват тези инвестиции да се случат. Изборните резултати показват, че хората оценяват, когато работим активно в това направление, когато има постигнати добри резултати.”

„Рязка промяна в моето поведение и стил на работа няма да има, продължаваме целеустремено да гоним резултатите, работим безпристрастно и принципно, загърбваме всякакви политически, религиозни, социални различия, хващаме се здраво и работим за общия успех.” В заключение той пожела за всички: „Моля се да имаме сили, здраве, енергия, да впрегнем онези качества и ценности на родопчани в името на по-доброто бъдеще на нашия регион. Пожелавам да сме пощадени от природни бедствия. На добър час! Разчитам на всички вас и занапред!”

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура