Областен информационен център – Смолян проведе информационни срещи в Мадан и Девин

07 Apr, 2017

На 4 и 6 април 2017 г., екипът на Областен информационен център – Смолян проведе информационни срещи в общините Мадан и Девин.

Срещите са част от регулярната дейност на Центъра и от Националната кампания „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“ на Мрежата от 28-те Областни информационни центрове в страната, с която се отбелязват три значими годишнини:

 

  • 60 години Европейски социален фонд;
  • 10 години от присъединяването на България към ЕС;
  • 6 години от функционирането на Мрежата от Областни информационни центрове в страната.

На срещите присъстваха представители на бизнеса, земеделски производители, служители на общинската администрация и граждани. Бяха представени актуалните възможности за европейско финансиране и предстоящите процедури до края на 2017 г.. Екипът на ОИЦ-Смолян отговори на поставените въпроси от страна на присъстващите, свързани с конкретни процедури и често срещани трудности при кандидатстване.

След края на информационните срещи, беше организирана изнесена приемна на открито, където всеки можеше да получи отговори на индивидуални въпроси и информация как да реализира идеите си със средства от ЕС.

Всички жители имаха възможност да се насладят и на пътуващата изложба, представяща успешно реализирани проекти “ПРЕДИ” и “СЛЕД” европейско финансиране.

Областен информационен център – Смолян продължава с цикъл от информационни срещи и в другите общини на областта. На 12 април 2017 г. от 10:00 часа ще проведем информационна среща в община Рудозем, която ще се състои в залата на Туристически информационен център. На 11 април 2017 г. ще проведем информационна среща в община Доспат, от 10:30 часа в НЧ „Иван Вазов“.

Областен информационен център – Смолян е част от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в Р. България.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура