С шествие започна Празника на любителското творчество в Златоград

02 Mar, 2017

С шествие на всички художествени колективи от Община Златоград, водени от Гайдарски състав „Дельо хайдутин”, бе поставено началото на Празника на любителското творчество.
И тази година в него взеха участие самодейците от ОНЧ „Просвета-1908” гр. Златоград – Мъжка битова група, ДПФ „Надежда”, Група за стари градски песни „Златен полъх”, Младежка битова група, Танцов състав „Акрани”, ТС „Звънче”, Клуб „Първи на хорото” и индивидуални изпълнители. НЧ „Прогрес-1939” с. Старцево се включи в празника със Смесена група за автентичен фолклор, Женска битова група, трио Романови и индивидуални изпълнители.
Женската фолклорна група представи НЧ „Орфей-1947 ” с. Ерма река.
НЧ „Искра – 1997” с. Долен участва в празника с Кукерска група „Бешбеши” и Танцов състав „Искрица”. С приповдигнато настроение, самодейците, със своите изпълнения, представиха великолепен концерт. Много песни изпяха фолклорните групи, танци от различни области представиха съставите, чуха се изпълнения на гайди.
Грамоти за постигнати резултати в съхраняване и разпространение на родопския фолклор в страната и чужбина бяха връчени на художествените колективи на читалищата от Кмета на Община Златоград Мирослав Янчев. Той отправи поздрав към събралите се, като пожела нови вдъхновения и творчески професионализъм на самодейците, здраве и вяра, за да следват пътя, който са избрали.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура