Заслужени аплодисменти за Славов и екипа му

17 Feb, 2017

На официална церемония Недялко Славов предаде поста на областен управител на област Смолян на назначения от служебния кабинет за вр.изп.дл.  Момчил Караиванов.

Славов приветства приемника си, заместниците си, представителите и ръководителите на държавни институции, кмета на община Смолян, служителите на Областна администрация Смолян, представителите на медиите, структурите на гражданското общество. „Освен вълнуващ, този момент е и момент на равносметка и такава равносметка е редно да бъде направена, когато предаваме щафетата. Работихме много и постигнахме добри резултати. Лично аз съм удовлетворен от работата, която свършихме през тези две години и два месеца. Няма да изброявам всички постижения във всички сфери. Постигнахме сериозен напредък по отношение на инвестициите в региона – над 75 км изцяло рехабилитирани републикански пътища, реализация на проекти, които с години не намираха своето развитие. Тук на територията на Смолянска област се изгражда и първия за годините на прехода язовир за питейни нужди. Всичко това е показател за една сериозна инвестиционна политика, но не са за пренебрегване и резултатите в другите сфери. В образованието резултатите потвърждават трайната тенденция учениците от област Смолян  да се представят най-добре на зрелостни изпити, да има висок прием във висши учебни заведения. В здравеопазването настъпи известно спокойствие и трайно се върви в посока към подобряване качеството на медицинските услуги. Нашият регион си остава най-спокойния, с най-висока разкриваемост на престъпления, което също е трайна тенденция. Сигурна е охраната на границата. Околната среда остава съхранена и е добър контролът върху показателите за нейното опазване. По всички показатели има стабилност, има добри постижения. Сигурен съм, че хората ще оценят по достойнство това, което направихме, и ще ни подкрепят и за в бъдеще.”

Славов благодари на държавните институции за доброто взаимодействие и отбеляза, че те имат голям принос за постигането на всички добри резултати. „Считам, че държавните институции в област Смолян са един добър пример за взаимодействие помежду си, за това как се работи за интересите на региона.”

Той благодари на правителството на Борисов за гласуваното доверие и оказаната подкрепа за региона. Благодари на политическата партия, дала му възможността да бъде областен управител, както и свободата да разгърне възможностите си и да работи обективно и справедливо в интерес на всички жители на област Смолян. Благодари на заместниците си за добрата съвместна работа, за това, че пълноценно са управлявали поверените им ресори, благодари на служителите на Областна администрация Смолян за високия професионализъм. Благодари на медиите и им пожела и занапред да бъдат обективни, тъй като имат основната роля във формирането на гражданското съзнание и гражданското общество. Изказа благодарности към структурите на гражданското общество за добрата съвместна работа, която беше оценена и с няколко награди.

Славов оцени високо професионализма и почтеността на приемника на поста областен управител: „Радвам се, че инж.Момчил Караиванов ще поеме поста, защото това гарантира приемственост във всички приоритетни сфери, тъй като по тях сме работили заедно.” Доскорошния областен управител изрази своята увереност, че инж.Караиванов ще  осигури, заедно с всички ангажирани с изборите служители на администрацията, спокойни и честни избори, каквито винаги са били организирани в област Смолян. Пожела успех на Момчил Караиванов и изказа увереност, че в администрацията няма да има сътресения от тази смяна. След което му връчи символичния ключ на сградата и личен подарък писалка с пожелания с нея да подписва само добри неща за региона.

Като се обърна към всички присъстващи, инж.Караиванов каза: „Позволете ми първо да благодаря на г-н Славов за годините, през които работихме заедно и в които действително станаха много неща за областта. Това, което поемам като ангажимент, е с ясна рамка и срок. Убеден съм, че с колегите ще се справим подобаващо за провеждането на честни избори и най-вече, на което разчитам, с представителите на всички държавни институции, макар и в това кратко време, да преследваме и да гоним постигането на интересите на нашия регион във всяка една насока.”

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура