Кметът на Чепеларе Славка Чакърова направи отчет за първата година от мандата си

12 Jan, 2017

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова направи отчет за първата година от мандата си, съобщи пресцентърът на общината. Въпреки финансовите затруднения община Чепеларе е успяла да реализира и немалко проекти в различни сфери. В края на 2016 година eизготвен специален оздравителен план, спрямо който общината да се ръководи в бъдеще.Отчетено бе повишение в събирането на местните данъци и такси. Стана ясно, че въпреки ограничения финансов ресурс и неотложните плащания, капиталовите разходи са ограничени до минимум, за да може да се работи и върху поетите ангажименти, свързани с проекти и програми за дофинансиране на дейностите в „Образование‘, „Здравеопазване“, „Култура“, „Социална политика“ и др. Обезпечени са и дейностите общинска отговорност, доколкото това е възможно. Инвестиционната политика на Общината ще се изпълнява основно с финансиране от европейските фондове, както и други външни източници.Славка Чакърова и нейният екип изказаха своята благодарност и признателност за финансовата подкрепа на:

-Министерството на финансите – първо за удължаването на срока на погасяване на временния безлихвен заем, и второ – за отпускането на целеви трансфер в края на м. декември 2016г. за ремонт на общински пътища и улици, който ще бъде използван през настоящата 2017 г.

-Министерството на образованието и науката за отпускането на целеви средства за четири училища на територията на Община Чепеларе.

-Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет – за отпускането на целеви средства за аварийно възстановяване на два общински обекта – подпорна стена в с.Богутево и подпорна стена в гр.Чепеларе.

Даден бе и подробен отчет за дейността на петте дирекции в общинска администрация Чепеларе.На събитието присъстваха граждани, медии и служители на Общинска администрация Чепеларе.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура