Пловдив, Смолян и Велинград с призове от първите Годишни награди в туризма

20 Dec, 2016

Приключи онлайн гласуването в първите Годишни награди в туризма, които организира Министерството на туризма. Вотът на платформата www.tourismawards.bg, който определи първите места във всяка една от категориите, продължи до полунощ на 18 срещу 19 декември.

Съборът на народното творчество и животновъдството Рожен също бе отличен като предпочитано Туристическо събитие, събрало 19,82% от гласувалите в онлайн допитването, съобщи Дарик.

Смолян, Лъки и Чепеларе са сред предпочитаните „ОБЩИНИ НА 2016 Г. ЗА ПЛАНИНСКИ ТУРИЗЪМ“.

Победителите в Годишните награди в туризма бяха оценявани в различни категории в два етапа по специална методология, съобразена с критериите на Световната организация по туризъм, като подадените кандидатури надхвърляха 200.

Велинград пък спечели приз в категория “Община на 2016 за балнео и СПА туризъм” от конкурса. Градът стана безапелационен победител с 56,83 % от гласовете. Общината участва и в още две категории: „Туристическа дестинация” и „Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край”. Победителите бяха определени чрез интернет гласуване в периода 8-18 декември.„Старинен Пловдив” грабна голямата награда в категорията „Специализиран туризъм”

Всички победители можете да видите тук.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура