Пампорово ще инвестира в балнеотуризъм

14 Dec, 2016

„Пампорово“ АД ще инвестира сериозно и в развитието на балнеотуризма. „В плановете за развитие на Пампорово- Мечи чал като целогодишни дестинации се залага и  на уникалното за Европа явление- отрицателната йонизация на въздуха, която се среща само в този регион“, заяви мажоритарният собственик на „Пампорово” АД Цветелина Бориславова, при откриването на новия зимен сезон.

Според нея, задължително ще се инвестира в балнеотуризъм и в много други оздравителни процедури, свързани с особените климатологични дадености на района.“Тук е едно от най-добрите места за възстановяване на диабетици, за лечение на диабет, за проблеми с дихателните пътища, подходящо е също за подготовка и възстановяване на спортисти“, добави Бориславова. Тя бе категорична, че Мечи чал има огромен потенциал със северни склонове, по които могат да се направят още много добри писти.

Свързването на пистите от върховете Снежанка  и Мечи чал през тази зима ще бъде с шатъл ски бусове, които ще возят туристите от Пампорово до Чепеларе, информира Дарик.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура