Ски полицаи ще бдят на пистите в Пампорово

26 Nov, 2016

restorant_panorama_pamporovo_1-955x400Полицейски служители ще се грижат за обезпечаване сигурността на туристите по ски пистите и плацовете на Пампорово. Това съобщи регионалният говорител на ОДМВР Сийка Забилева. За първи път тази година ще бъде създаден Междуведомствен координационен център, в който ще има представители на МВР, НАП и други общински и държавни институции, които ще се грижат за реда и сигурността в комплекса.

Основната цел е да се предотвратят данъчни престъпления, контрабанда на рискови стоки, нерегламентирани доходи и противодействие на наркоразпространението. Забилева уточни, че предстоя спецакции за неутрализиране на криминалния контингент, както и санкциониране на нерегламентирани таксиметрови услуги.

Ще бъде отпечатан допълнителен тираж дипляни с кратки препоръки към туристите за възможните рискове при престоя им в комплекса и с контакти на ПСС и МВР.

Очаква се лек ръст на чуждите туристи тази зима. Очаква се най-интензивни да бъдат посещенията окол Коледа и Нова година, през януари и докрая на февруари 2017 г. Най-много организирани туристи се очакват от Русия, Великобритания, Гърция и Турция, съобщи tourbg.net

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура