След повече от 30 год. улица в село Боровина е напълно обновена

05 Nov, 2016

5Цялостното благоустрояването на ул. №1 в с.Боровина вече приключи.Повече от 3 десетилетия улицата в селото бе в изключително окаяно състояние. Отсечката е дълга около 500 метра, но всъщност става дума за силно амортизиран път /видно от снимките/, по който изключително трудно бе придвижването, както на хората , така и на всички видове превозни средства.
Преди асфалтирането на пътя, бе извършен ремонт и цялостно възстановяване на пътната конструкция, положени бяха основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове.
4Значително се подобри и отводняването на трасето, посредством изграждане на отводнителни дренажи, канавки , линейни отводнители /тип скара/ и др.
Реализацията на проекта значително подобри ежедневното придвижване на жителите на с. Боровина до домовете си и осигури безпроблемен достъп на колите на пожарната и спешна медицинска помощ. Вече е възможно и снегопочистването на района, както и организиране на сметосъбирането.
Средствата за ремонта са в размер на 84 хил.лв и са осигурени от общинския бюджет като капиталови разходи.
„Ще продължаваме да отстраняваме проблеми и ще влагаме още усилия в подобряване на инфраструктурата на Мадан и всички населени места в общината, въпреки, че понякога това се случва по-бавно от колкото би ни се искало.“ -каза кметът на община Мадан Фахри Молайсенов

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура