Смолянчанинът Камен Хаджиев: Искам да играя в елита на Холандия

02 Nov, 2016

0063091125-годишният юноша на Родопа (Смолян) Камен Хаджиев се превърна в твърда величина в холандската втора футболна лига – Еерстедивизи. През лятото футболистът, играл още за родните Пирин (Гoце Делчев), Миньор (Перник), Локомотив (София), както и за германските Ватеншайд U19, Шалке 04 U19 и Олденбург, подписа двугодишен договор с Фортуна (Ситард) и получи фланелката с №4.

188-сантиметровият българин веднага намери място в титулярния състав като опорен полузащитник. В предишните си отбори Хаджиев е играл още като централен и ляв бранител. От началото на сезона показателите му са 12 мача като титуляр, 1040 минути на терена, 1 гол и 3 жълти картона. Българинът обаче се радва на подкрепата не само на треньора и съотборниците си, но и на феновете от Ситард, предаде sportal.bg

Доказателство за това е, че след мач от първенството го обвили в скъп подарък – българския трикольор. Чужденец и да намериш място в сърцата на разбиращите от футбол холандски фенове си е достойно за уважение. Как обаче се постига подобно нещо само за три месеца? “Бързо свикнах с обстановката в Ситард. Помогна ми, че знам езика от престоя ми в Германия. Много добре ме приеха в отбора на Фортуна. Ръководството разчита на мен и затова правя всичко по силите си да оправдая доверието, което ми е гласувано”, разказва Хаджиев.

В момента Камен е единственият наш футболист в Ниската земя. „Не съм се замислял за това. Иначе съм свикнал, защото бях сам и в Германия. Отдавна съм в чужбина и това не е проблем за мен. Щеше да е по-добре да има още някой сънародник, за да се срещаме, но няма как”, каза още дефанзивният халф на Фортуна, който, по думите му, на този етап се е съсредоточил изцяло върху футбола, като останалите неща са на заден план.

“Най-важното е да съм жив и здрав. Да продължавам с добрите игри. Така ще съм полезен на отбора и ще му помогна да постигне целите си. В личен план си пожелавам да се утвърдя окончателно в тима. Няма да крия, че ми се иска да играя във Висшата лига на Холандия и ще е чудесно да го постигна с Фортуна (Ситард). Ще съм горд някой ден да защитавам цветовете и на България с националния екип”, разкрива амбициите си Хаджиев пред sportal.bg

При възможност той следи и случващото се в българския футбол. Така съпоставката с холандския става неизбежна. „Организационно и спортно-технически втора дивизия тук е на много добро ниво. Няма място за сравнение с българската Първа професионална лига. Показателен пример за това е и фактът, че най-добрите родни клубове привличат футболисти от тук. Дано футболните хора в България намерят верния път и в близко бъдеще се доближим максимално до елита на Холандия“, завърши Хаджиев.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура