Ансамбъл “Манол Радичев” с нов диск

02 Nov, 2016

66Шедьоври на родопската музика са включени в новия диск на фолклорния ансамбъл от с. Гела “Манол Радичев”. Концертно представяне в клуб “Култура” в Смолян бе премиерата на мултимедийния диск, съобщи БТА.
Най-ценното е, че и в музиката, и в танца ансамбълът в Гела се запазва като емблема на автентичността в България, посочи акад. Милчо Василев, ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.
Мултимедийният диск е заснет сред естествения декор на поляните и върховете край Гела. Ансамбълът представя музикалнотанцови композиции, с които през годините е спечелил множество престижни награди от фестивали в страната и чужбина. Формацията от Гела е съхранила автентичния родопски фолклор и според оценката на ценители го пресъздава удивително музикантски точно с красивите и мощни гласове на Родопите.
“Нито един от изпълнителите не е професионален певец, но всички пеят абсолютно чисто и еднакво. Те го правят благодарение на своята гениалност, която си носят по природа”, допълни акад. Василев.
Ансамбълът спечели през 2004 г. второ място на фестивал в Ланголен, Великобритания.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура