Спипаха двама с наркотици и един напушен зад волана

26 Oct, 2016

11Спипаха двама мъже с наркотици и един напушен зад волана, съобщи пресцентърът на ОД на МВР Смолян.

На 25.10.2016 г. в Смолян, при извършено претърсване в жилище, обитавано от 27-годишният смолянчанин Н. Д., е намерено едно растение от рода на конопа с височина 32 с, и бруто тегло 7,52 грама, което при извършен полеви наркотест реагира на марихуана. Н. Д. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Смолян и срещу него е започнато бързо производство.

Същия ден, около 17.50 ч. на КПП с. Хвойна е спрян за проверка лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от А. Г. /23-годишен/ от Пловдив. На водача е направен тест с дрегер „Дръг чек“, при което е установено, че управлява автомобила след  употреба на марихуана. При извършено претърсване на управлявания от А. Г.  автомобил, е намерен и иззет полиетиленов плик с бруто тегло 160 грама, съдържащ суха зелена тревна маса, която при извършения полеви наркотест реагира на канабис. А. Г. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Чепеларе и срещу него са започнати две незабавни производства.

Няколко часа по-късно на КПП в гр. Доспат, при извършена полицейска проверка на товарен автомобил „ДАФ“, управляван от Х. Б. /37-годишен/ от гр. Сърница, на таблото на автомобила са открити две цигари, които при направения полеви наркотест са реагирали на марихуана и две хапчета, реагиращи на екстази. Х. Б. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Девин и срещу него е започнато незабавно производство.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура