В Смолян се провежда форум на Предприемачи ГЕРБ

01 Oct, 2016

PA010643Предприемачи ГЕРБ провеждат двудневен форум в Смолян. В дневния ред на семинара са предвидени модули за състоянието на организацията, за туризма, земеделието и строителството. Ще се обсъди и актуалната политическа обстановка в страната.

Във форума участват председателят на националната структура Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова, организационният секретар на Предприемачи ГЕРБ Замфир Зарков, организационният секретар на Предприемачи ГЕРБ в Южния централен регион и член на НИС Иван Вичков, председателите на структурата в Смолян, Пловдив, Хасково, Пазарджик. Гости на семинара са народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и областният координатор на ГЕРБ в Смолян и кмет на общината Николай Мелемов.

Председателят на националната структура на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова приветства присъстващите на форума. Тя акцентира на спецификата на структурата в сравнение с останалите обединения в партия ГЕРБ. Анонсира бъдещите активности на организацията по темите, които са от особен интерес за предприемачите. „Оттук-нататък започва сериозната работа и сериозната организация, запознаването помежду ни. За мен тази среща е много важна, за да видя от какво се интересувате вие и какво изисквате от нас като ръководство за регионите, в които се намирате“, посочи Чилова. Тя пое ангажимент проблемите, които се поставят по време на дискусията, да бъдат предадени на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и на премиера Бойко Борисов.

„Една от големите идеи на подобен род срещи е да се опознаем и да видим какви са допирните ни точки, възможностите ни да работим за организацията на предприемачите в ГЕРБ. Има какво да си кажем, какво да споделим и да намерим пътищата, по които да вървим напред“, каза домакинът на срещата Адриан Петров, който е председател на областната предприемаческа структура в Смолян и зам.-областен управител. След като представи участниците в събитието, той обобщи, че този качествен състав може да означава качествено свършена работа.

PA010648Изключително важно е организацията на предприемачите да се структурира добре, да работи добре. Вие сте хора организирани, оперативни, прагматични, но в същото време можем и трябва да бъдем полезни на обществото, заяви народният представител д-р Даниела Дариткова. По думите й има начин чрез идеите на ГЕРБ предприемачите да допринесат ползи за България като цяло, а от друга страна – да се подобрят условията, в които те работят, защото на тези срещи могат да се обменят идеи, които да допринесат до решения в полза на българския бизнес като двигател на икономиката.

Според д-р Дариткова именно чрез тези структури на ГЕРБ – младежката, женската, предприемаческата и старейшини, могат да се анонсират намерения и идеи, които да допринесат за разгръщане и успех на съответните обединения по интереси.

Областният координатор на ГЕРБ в Смолян и кмет на общината Николай Мелемов изтъкна, че отговорност на националното и местното политическо ръководство е да направи възможното в помощ на бизнеса и икономическото развитие. „Няма как държавата да има оазиси или острови на благоденствие. Благоденствието на държавата зависи преди всичко от икономиката, така че всички инициативи в полза на бизнеса са добре дошли. И аз се надявам, че от тази среща ще има определени ползи, най-малкото с контактите помежду ви, които може да прераснат в бизнес партньорство“, каза още Мелемов.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура