Продължава инициативата за даряване на гайди

03 Aug, 2016

IMG_690024Продължава обявената от кмета на Смолян Николай Мелемов инициатива за даряване на каба гайда на всяко дете, което има желание да изучава емблематичния музикален инструмент на Родопите, съобщи пресцентърът на общината. В кампанията могат да се включат родителите, които не са в състояние да осигурят гайда за обучението на децата си, като процедурата за кандидатстване е уточнена от общинската администрация,съобщи bta.bg
Необходимо е единият от родителите да подаде заявление до кмета на Смолян в деловодството на общината или на имейл obshtina_smolyan@abv.bg Изисква се да бъдат посочени името на детето и съответният гайдарски състав или школа, където малкият музикант е записан за обучение. Към документите трябва да се приложи и информация за доходите на семейството. Инициативата се отнася за деца, които живеят или учат в община Смолян.
От общината информират, че след провеждането на последните два събора на Рожен се наблюдава повишен интерес към обучението на гайдари. Идеята на кмета бе обявена като жест за социалнослаби или безработни семейства, които не могат да купят гайди за децата си. Кампанията е отворена и за всички занаятчии, организации или фирми, желаещи да се присъединят.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура