14-та Лятна Театрална Академия за деца в риск представя класически индийски приказки

19 Jul, 2016

4Великолепните класически индийски приказки от „Махабхарата” и “Панчатантра” вдъхновяват тазгодишното 14-то издание на „Лятната Театрална Академия” за деца в риск в с. Широка Лъка. По традиция, всяка година децата от различни домове в страната в продължение на три седмици живеят с древната култура на различен приказен свят с оживели ритуали, фантастични истории и герои. По този начин децата се социализират по-добре, образоват се под формата на игра и общуват по-пълноценно със света и себе си.
Театралното приключение започна на 05 юли и продължава до 23 юли, период, пре з който децата са активно обучавани от професионални хореографи, танцьори, музиканти и артисти в различни сфери и нива на богатата индийска култура: от традиционния индийски танц бхаратнатям, преподаван от гости от популярното индийско танцово и хореографско училище „Девмутра” до специалните ателиета по йога, бойни изкуства, музика, театър на маската, танцови игри, кукли, сценография и костюми, водени от млади български и холандски творци.
Участниците на „ЛТА-2016” са деца от ДДЛРГ „Катя Ванчева” и от ОУ „Н. Й. Вапцаров” в с. Широка Лъка, деца от ромски произход от град Девин, както и техни връстници от КСУ “Олга Скобелева” в Пловдив, ДДЛРГ „Мария Терезия” от Стара Загора, ОУ „Марин Дринов” от Панагюрище, ДДЛРГ „Иван Кюлев” от Гоце Делчев.

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА В СМОЛЯН И ДЕВИН:

Очакват се концертни изпълнения по индийски класически танци и песни да бъдат представени от децата и професионалистите на 21 юли в центъра на гр.Смолян от 20:00ч и на 22 юли в центъра на гр.Девин. Цялата програма на фестивала може да се види на 23 юли в с. Широка Лъка на специално построената сцена на открито в двора на училището

Участието на „Девмудра груп” от Аурангабад, Индия е подкрепено от Фондация „Изток-Запад” и Фондация „Етюд”. Постоянни спонсори са общини Смолян и Девин, Девински води, както и генералният спонсор в лицето на Адам Бейджър и неговата компания Л.Л.П. -София

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура