Четири двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати от местния фонд „Инвитро”

28 Jun, 2016

1Сформираната от община Смолян Комисия одобри 4 двойки с репродуктивни проблеми, които ще бъдат подпомогнати финансово от местния фонд „Инвитро”, съобщи пресцентърът на общината. За втора поредна година  стартира процедурата по приема на документи за кандидатстване във фонда . След предложение на кмета Николай Мелемов, Общинският съвет в Смолян единодушно гласува в края на месец ноември 2014 г.  създаването на този фонд „Инвитро”. Местният парламент прие и Правилник за дейността му. В чл.5 от този правилник са упоменати необходимите документи за кандидатстване. Сформираната от община Смолян Комисия, проведе вече първото си заседание . Втората дата до която трябва да бъдат подадени документите е 31 август, а третата 30 ноември т.г.  Общата сума, която се отпуска на одобрените кандидати от първото заседание на комисията е 5 300 лв.  Средствата са разпределени според индивидуалните нужди и процедури, необходими за изследванията. В Комисията са включени общински съветници, лекари, представителят на фондация „Искам бебе” за Смолян.

Подробностите и необходимите приложения за кандидатстване са публикувани на сайта на община Смолян: http://www.smolyan.bg/bg/menu/content/1127.

От администрацията призовават хората, които искат да се възползват от този фонд да подготвят документацията и да кандидатстват.

Подобни

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Новини от региона

туризъм

спорт

култура